Jak na iCloud úložiště: Průvodce snadným a bezpečným zálohováním dat

Představte si, jaké by to bylo mít obrovský, nekonečný úložný prostor, který se nezaplní, ani když do něj nahrajete miliony fotografií nebo dokumentů. Apple vám tento sen splní pomocí úložiště iCloud. Zjistěte, jak je díky němu zálohování dat snadné.

Co je iCloud?

Úložiště iCloud je cloudová služba od společnosti Apple, která byla spuštěna v roce 2011. Je to nejen virtuální úložiště, v němž můžete ukládat soubory, fotky, aplikace a mnoho dalšího, ale i synchronizační služba, která udržuje vaše zařízení v harmonii.

iCloud je bezpečný digitální vesmír plný vašich cenných vzpomínek a důležitých informací.

Jak funguje iCloud?

S bezplatným účtem dostanete od Apple 5 GB zdarma, které vám postačí pro základní potřeby, jako je ukládání dokumentů a kontaktů. Když však začnete ukládat fotografie v plné kvalitě nebo zálohovat více zařízení, můžete si předplatit větší prostor – až 2 TB.

Nastavení iCloudu na zařízeních s iOS nebo iPadOS vyžaduje nejnovější verzi systému. Nové iPhony si vždy rozbalíte již s nejnovějším operačním systémem – jsou připraveny na spolupráci s iCloudem.

  1. Přihlaste se do Nastavení pomocí Apple ID a iCloud se zapne.
  2. Ve svém profilu poté můžete snadno nastavit, které aplikace chcete s iCloudem používat.

TIP: Dejte s iCloudem nový život použitému iPhonu. Při obnově ze zálohy na iCloud můžete přenést všechna svá data na použité zařízení a pokračovat, jako by bylo nové.

Na MacBooku je také potřeba mít nejnovější verzi macOS. Přihlášení probíhá podobně jako u iOS – přes nabídku Apple a Předvolby systému. Zde můžete také zkontrolovat nastavení iCloudu a vybrat aplikace pro spolupráci s cloudovou službou.

Pokud vlastníte počítač s Windows, můžete úložiště od Applu také využívat. Stačí si stáhnout iCloud pro Windows z Microsoft Store nebo z webu a budete mít přístup ke svým souborům na všech zařízeních.

Jak zálohovat na iCloud

Úložiště iCloud umožňuje jednorázovou i automatickou zálohu vašeho obsahu iPhone nebo iPadu. Podmínkou je pouze připojení k síti Wi-Fi.

  • Otevřete Nastavení, klepněte na vaše jméno, poté na iCloud a nakonec stiskněte Záloha na iCloud.
  • Zde můžete aktivovat například funkci „iCloud Backup“, díky které bude váš osobní archiv bezpečně uložen ve virtuálním trezoru.

 

U iMac a MacBook zařízení slouží iCloud i jako virtuální asistent, který udržuje veškeré soubory a dokumenty v pořádku.

  • S funkcí „Desktop & Documents“ můžete mít všechny soubory na ploše a v dokumentech automaticky uložené v iCloud Drive, takže na nich můžete pracovat z jakéhokoli místa a na jakémkoli zařízení.

Ať už máte nový, či použitý iPhone, iMac nebo MacBook, iCloud je nástroj, který vám pomůže udržovat vaše životy organizované a data v bezpečí. Protože v dnešním světě nejde jen o zařízení samotná, ale především o cenná data, která na nich máte.



×