Jak předělat iPhone na mobil i pro starší? S pomocí Senior módu od systému iOS 17 to půjde hladce

Zákazníci mají od mobilních telefonů stále větší očekávání. Značka Apple ti tak každý rok přináší vylepšenou verzi operačního systému. Tou nejnovější je iOS 17, která nabízí nové funkce i zjednodušené ovládání. To ocení zejména lidé, pro které jsou chytré telefony příliš složité. Co vše ti nabízí Senior mód od systému iOS 17

Assistive Access nejen pro seniory

Bez mobilního telefonu se dnes už neobejdeš. Ať je ti 15, 30 nebo 70 let, mobil se stal zkrátka neodmyslitelnou součástí tvého života. Každý uživatel však vyžaduje trochu jiné funkce. Apple myslí i na seniory a lidi s omezenými motorickými schopnostmi, kteří preferují jednoduchost. Takzvaný důchodcovský telefon je jednou z novinek v systému iOS 17, který přináší takzvaný asistivní přístup.

Co si pod tím můžeš představit? Assistive Access vytvoří z tvého iPhonu zařízení, které zvládne ovládat doslova každý. Je to skvělá věc pro babičky a dědečky, kteří neustále bojují s tím, že si něco omylem nastaví jinak, než by chtěli a mají potíže se základními funkcemi. Senior mód iOS 17 je tak jednoduchý a intuitivní, že to ušetří nervy tobě i tvým prarodičům. 

Jak nastavit Senior mód na iOS 17?

Chceš usnadnit babičce nebo dědovi život? Pak stačí vzít jejich iPhone a nastavit jim Asistivní přístup. Postup je snadný: 

  • Přejdi do Nastavení,
  • zvol Asistivní přístup,
  • dej aktivovat, 
  • vybereš veškeré aplikace, které chceš povolit v rámci tohoto režimu, 
  • nakonec si nastavíš kód, díky kterému lze režim následně deaktivovat, 
  • deaktivace je možná tak, že třikrát zmáčknete boční tlačítko u mobilního telefonu. Otevře se menu, které ti nabídne tuto možnosti.

Co nabídne Senior mód?

  • Jednodušší ovládání.
  • Přepisy zvukových zpráv do textů.
  • Snazší vyhledávání ve zprávách.
  • StandyBy – klidový režim. 
  • Vylepšené interaktivní widgety na domovské stránce.
  • A mnoho dalšího. 

U kterých iPhonů lze využít Asistivní přístup iOS 17?

Přestože by aktualizace měla fungovat na většině iPhonů, je možné, že u některých starších modelů už to nepůjde. Mezi telefony, které lze využít i jako důchodcovský mobil, patří iPhone 14 Pro Max a iPhone 15 Pro. 

iPhone 14 Pro Max

Je jedním z telefonů, který lze vylepšit pomocí Asistivního přístupu. Čím tento telefon vyniká? Je to zcela jistě špičkový 6,7palcový Super Retina XDR OLED displej, který nabízí dokonalé podání barev. Dále se pyšní supervýkonným 6jádrovým čipem Apple A16 Bionic, který je doplněný ještě 5jádrovou grafickou kartou a dodatečným 16jádrovým čipem Neural Engine. Pokud rád fotíš, pak věz, že fotky z tohohle mobilu budou dokonalé. 

Oceníš i neuvěřitelně dlouhou výdrž baterie a život ti může zachránit skvělá funkce – detekce autonehody. 

iPhone 15 Pro

I tento smartphone ocení ti nejnáročnější uživatelé. iPhone 15 Pro tě zaujme díky svému profesionálnímu fotoaparátu. Umí nejen krásné fotky, ale také videa. Za zmínku stojí také displej s vynikajícím rozlišením typu Super Retina XDR s technologií ProMotion. I na těchto modelech lze Senior mód nastavit.



×