Jaký iPhone je pro tebe nejlepší? Poměr cena a výkon

Jaký iPhone je pro tebe nejlepší? Poměr cena a výkon

Každý rok Apple přichází s novým modelem iPhonu, který vždy přitahuje pozornost řadou inovací a snahou přinést uživatelům opět o něco lepší zážitek z používání chytrého mobilního zařízení. Nová vlajková loď vždy starší modely zastíní a připraví o pozornost. Neznamená to ale, že patří do starého železa. Jaký model iPhonu na trhu aktuálně nabízí nejvíce muziky za nejlepší peníze?

Na otázku, jaký iPhone je nejlepší, není tak těžké si odpovědět. Z hlediska technologických inovací a koncentrace působivých vlastností je to rozhodně nejnovější model iPhone 15 Pro. Který z modelů ale nabízí kombinaci skvělých vlastností a výkonu za výhodnou cenu? Zkus iPhone 13!

Naše hvězdy se jmenují iPhone 13 Pro a 13 Pro Max

Pro většinu „běžných“ uživatelů, kteří od svého zařízení očekávají dobrý výkon, ale nepotřebují nutně ten nejšpičkovější chytrý telefon na trhu, bude 6,1palcový iPhone 13 Pro, respektive jeho větší, 6,7palcový bráška iPhone 13 Pro Max skvělou volbou. Proč se jejich koupě i dnes vyplatí?

Výkon a procesor

iPhone 13 Pro a 13 Pro Max sdílí špičkový procesor A15 Bionic. Nabízejí tak svižný a plynulý běh aplikací, hladký multitasking a dostatečný výkon i pro graficky náročné hry, editace videa (v rozlišení až 4K), stejně jako pro další náročné úlohy. Následovníci s vyšším pořadovým číslem mají ve výbavě ještě výkonnější čipy. Jejich přednosti ale docení zejména ti nejnáročnější uživatelé.

Výdrž baterie

Mezi hlavní přednosti patří skvělá výdrž baterie, zejména u modelu iPhone 13 Pro Max. Ten se ostatně mezi modely iPhone dlouho držel svou výdrží zcela na špici. Výrazně jej překonal až nejnovější iPhone 15 Plus. Baterie o kapacitě 4352 mAh (v případě iPhone 13 Pro je to 3095 mAh) je pohotovostní dobou srovnatelná s modelem iPhone 15 Pro.

Fotoaparát

Oba dva modely disponují fotoaparátem s třemi čočkami (teleobjektivem, širokoúhlým a ultraširokoúhlým objektivem) s 12megapixelovými čipy. Nabízejí také pokročilé funkce, jako je noční režim a možnost využívat formátu ProRAW, který umožňuje zachytit na fotografiích větší množství detailů. Model iPhone 13 Pro Max je nadto vybavený pokročilejší technologií stabilizace obrazu pro teleobjektiv, což přináší ještě lepší vykreslení detailů při zoomu.

Displej

Jedním z důležitých prvků, který má velký vliv na celkový dojem, je displej. Ostrost obrazu, ultra vysoký kontrast a živé barvy. Přesně takový je 6,1palcový OLED displej modelu iPhone 13 Pro i o šest desetin palce větší displej iPhonu 13 Pro Max. Oba displeje jsou vybaveny technologií Super Retina XDR, podporují HDR s technologií ProMotion pro adaptivní obnovovací frekvenci (až 120 Hz) a také Dolby Vision pro živější barvy a ještě impozantnější kontrast.

Ačkoliv iPhone 15 Pro, stejně jako jeho předchůdce iPhone 14 Pro, nabízí oproti „třináctkovým“ předchůdcům výkonnější procesor, vylepšený 48MPx hlavní fotoaparát a některé technologické vychytávky, naprostá většina oblíbených funkcí se u nejnovějších modelů nemění.

Chceš-li tak ušetřit tisíce korun, a přitom si dopřát zážitek z nejpokročilejší technologie, v těle iPhone 13 Pro nebo iPhone 13 Pro Max dostaneš za velmi rozumnou cenu skutečně luxusní telefon s řadou nadčasových řešení, která jen tak nezestárnou.

Tip: Pokud váháš mezi iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max, zvaž velikost displeje. 6,1palcový displej iPhone 13 Pro je kompaktnější a pohodlně se vejde do kapsy. 6,7palcový displej iPhone 13 Pro Max je zase skvělý pro sledování videí a hraní her.

iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max jsou i nyní vynikající volbou pro uživatele, kteří hledají špičkový iPhone s výborným poměrem cena/výkon. Nabízí dostatečný výkon, skvělý fotoaparát, výdrž baterie a krásný displej.



×