Co je eSIM, jaké má výhody a jak ji nastavit v iPhonu?

iphone

Obdobně, jako někteří další výrobci, i značka Apple vybavila svůj iPhone podporou takzvané eSIM (embedded SIM), což je digitální forma SIM karty integrované přímo do zařízení. Tato vychytávka vám umožňuje snadno přepínat mezi mobilními operátory, aniž byste museli fyzicky vyměňovat SIM karty. Co všechno eSIM umožňuje a jak ji ve svém iPhonu nastavit?

Podporou eSIM jsou vybaveny všechny modely iPhone XS, XR a novější s iOS 12.1 nebo novějším. Tato chytrá zařízení podporují Duální SIM. To znamená, že na jednom zařízení můžete využívat dvě telefonní čísla. Jedno číslo je přiděleno fyzické SIM kartě, zatímco druhé je přiděleno virtuální eSIM. Funkci eSIM podporují (počínaje sérií 6) také Apple Watch, což vám v různých situacích přináší větší flexibilitu. Svůj iPhone tak v klidu můžete nechat doma, aniž byste ztratili spojení se světem.

Jaké hlavní výhody eSIM nabízí? 

Předností eSIM, které jako uživatelé jistě oceníte, je celá řada. Používání je předně jednodušší a přináší vám větší flexibilitu. Podívejme se ale na jednotlivé vlastnosti zblízka.

Flexibilita: Díky eSIM můžete snadno přepínat mezi různými mobilními operátory bez nutnosti fyzické výměny SIM karty. Stačí si stáhnout eSIM od vybraného operátora, který tuto službu podporuje, a aktivovat ji přímo v nastavení vašeho zařízení.

Rozdělené účty: Duální SIM vám umožňuje používat jedno číslo pro služební a jiné pro osobní hovory, což je užitečné pro lidi, kteří chtějí držet svoje komunikační kanály oddělené. Stejně tak můžete využívat jeden tarif pro hlasové služby a jiný pro data. 

U novějších modelů počínaje iPhone 13 a iPhone 13 Pro Max po nejnovější iPhone 15 Pro můžete používat hned dvě aktivní eSIM. Zároveň lze samozřejmě využívat i kombinace fyzické a virtuální SIM (eSIM).

Mezinárodní použití: eSIM usnadňuje používání vašeho iPhonu v zahraničí. Ať už cestujete kdekoli po světě, můžete si zakoupit datovou eSIM od místního operátora a zároveň zůstat dostupní na obvyklém telefonní čísle.

Snadná aktivace: Celý proces aktivace eSIM je snadný a můžete jej provést přímo v nastavení zařízení (níže vám popíšeme jak), někdy i přes mobilní aplikaci poskytovatele služeb.

Jak v iPhonu nastavit eSIM

Nastavení eSIM v iPhonu je až překvapivě jednoduché. Připojte svoje zařízení k WiFi síti a postupujte podle následujících kroků:

 1. Ověřte si kompatibilitu

Ujistěte se, že váš model iPhone eSIM podporuje. Pokud si nejste jistí, můžete tuto informaci najít v manuálu nebo na oficiálních stránkách Apple.

2. Kontaktujte svého operátora

Získejte od svého mobilního operátora eSIM profil. Můžete to udělat telefonicky, online prostřednictvím webového portálu nebo návštěvou prodejního místa.

3. Otevřete nastavení

Na iPhonu přejděte do menu „Nastavení“ a vyberte „Mobilní data“. Zvolte možnost „Přidat eSIM“ a postupujte podle pokynů.

4. Aktivace eSIM:

Vložte informace poskytnuté operátorem – můžete použít QR kód, nebo přenést telefonní číslo z blízkého iPhonu. Po dokončení těchto kroků bude eSIM úspěšně aktivována a připravena k použití.

S využitím eSIM se vám na iPhonu a Apple Watch otevírá nový svět flexibility a pohodlí v mobilní komunikaci. Duální SIM funkcionalita, snadné přepínání operátorů a mezinárodní použití vám ušetří mnoho času a energie, kterou můžete věnovat tomu, co je pro vás důležité.



×